/script>

Saturday, January 16, 2016

Great make up products at a fair price!

Cand vine vorba despre produse de machiaj listele de optiuni si de preturi sunt infinite. Cosmeticele de calitate au preturi pe masura, deoarece intr-adevar diferenta e la propriu, pe fata. Doua produse, care par identice pot sa fie in realitate extrem de diferite. La produsele de make up, idealul consta in textura, consistenta, rezistenta, felul in care se aseaza si nu in ultimul rand felul in care arata si ce pot crea pentru noi. 

Chiar daca apelam la machiaj strict pentru a corecta unele trasaturi, care nu ne incanta, sau pentru a pune in valoare caracteristicile preferate sau 'forte' ale fetei noastre, este foarte important sa folosim produse bune, de calitate, pentru a nu crea probleme tenului, pe termen lung. Consider ca este mai util sa detinem o cantitate mai modesta de produse de make-up decat sa avem munti de cosmetice, din doua motive:
  • sa investim in produse de calitate 
  • de cele mai multe ori termenul de valabilitate al cosmeticelor este destul de redus, astfel ca riscam sa aruncam o buna parte din 'patrimoniu'
Totusi ne confruntam des cu situatia in care preturile sunt exorbitante si efectiv nu ne induram sa dam o treime din salar pe un fond de ten sau un eyeliner, indiferent cat de miraculoase sunt. Tocmai din acest motiv am pregatit o lista cu produse de make-up extraordinare la preturi mai mult decat accesibile, pentru ceea ce ofera. Evident ca este o insiruire de produse extrem de subiectiva, insa pe acestea le folosesc si mi se par foarte bune.

Paleta de farduri pentru ochi, Sleek Au Naturel

Am doar cuvinte de lauda pentru aceasta paleta, cu o selectie impecabila de culori, o textura grozava ce confera rezistenta pe parcursul celor 8 ore de munca. O folosesc cu incredere aproape zilnic atat pentru machiajul discret al ochilor, la birou, cat si pentru un 'smokey eye' seducator perfect pentru iesirile in oras, seara. Au Naturel este genul de paleta, pe care o veti folosi in intregime, veti epuiza fiecare nuanta disponibila. Nuantele sunt o combinatie de culori, atat reci cat si calde si pot fi folosite de persoane cu ten deschis, masliniu sau bronzat. De asemenea sunt incluse nuante atat mate cat si sidefate, astfel veti putea obtine orice look. Tip: puteti folosi negrul mat din paleta, pe post de eyeliner, daca detineti o pensula usor ascutita, datorita culorii super pigmentate, care se aseaza excelent. 
Photo source: https://paintedpretty01.wordpress.com

Tusul stilou The One, Oriflame

De ceva vreme eyeliner-ul a devenit un must-have, deoarece completeaza perfect machiajul si arata uimitor si pe cont propriu. In materie de eyelinere preturile sunt foarte diversificate si in multe cazuri, piperate. O varianta accesibila o reprezinta tusul The One de la Oriflame, care in ciuda pretului scazut este chiar bun. Gasiti tusul stilou The One in patru nuante la pretul curent de 15,99 lei. Aplicatorul este din pasla si garanteaza linii precise si continue. Este foarte usor de folosit si destul de rezistent. Eu il recomand tuturor persoanelor, care nu au experienta la 'codita', adica in obtinerea look-ului 'cat eye', deoarece se aplica cu mare usurinta. 


Crema CC Elmiplant

Gasim creme BB sau CC aproape la orice brand de cosmetice, deoarece au revolutionat industria make-up si au detronat fondul de ten. O data cu aparitia cremelor BB, fondul de ten a pierdut foarte mult teren, fiind utilizat numai in cazuri 'extreme', in machiajul mai sofisticat. Pentru machiajul basic, cotidian a ramas BB/CC cream, fiind mult mai usor de aplicat si avand o consistenta mai placuta, mai usor de suportat pe parcursul unei zile intregi. Si la acest capitol exista o gama larga de preturi si de optiuni. In timp ce toate tanjim dupa un BB/CC cream de la Dior suntem nevoite sa gasim variante substitut, care sa fie atat calitative cat si accesibile. Grea misiune, dar s-a dovedit a nu fi imposibila. Exista o gramada de optiuni rezonabile, pe care ni le permitem si care nu ne vor deteriora pielea. Eu am optat pentru CC cream-ul de la Elmiplant. Aceasta crema este foarte usor de aplicat, are o consistenta super usoara, ce nu incarca tenul si nici nu creaza senzatia neplacuta de 'ten uscat'. Nu are o acoperire foarte puternica, insa combinat cu pudra si eventual concealer pentru zonele problematice reuseste sa creeze un look grozav.  
Se gaseste foarte usor, eu l-am achizitionat de la Auchan. CC Elmiplant

Sper ca va este folositor review-ul si va rog sa imi impartasiti si voi secretele voastre in materie de makeup la un pret accesibil!


english
When it comes to make up products there are endless options and prices. Beauty products of good quality are pretty expensive, because they really make a difference. Some products look the same, but they are actually extremely different, therefore choose wisely! You should always choose your products by their texture, consistency, resistance and ultimately the way they look and make you look.  

Whether we use make up to cover our flaws or to enhance our best features we should always think about our skin and choose good products. I truly believe that is more useful to have a small quantity of premium quality products than have hundreds of questionable ones. The reasons behind owning a smaller quantity of make up stuff are:

  • the posibility to invest in better products
  • make up products tend to go bad really soon, therefore you will have to throw away a lot of your purchases. 
Unfortunately there are lots of expensive products that we simply can't buy. No one is eager to spend a third of their pay check on just one make up product. Therefore I would like to suggest some items that are of good quality and at a fair price. This is a subjective list, made up of products that I have used and loved. 


Sleek Au Naturel, make up palette

I love this palette. It has an amazing colour combo, the eye shadows have a great texture and are very persistent. They can last an entire work day! I rely on it almost daily for everyday, discreet make up or for more seductive looks for the evening outings. Au Naturel is the kind of palette, that you will exhaust. It is made up of both cold hues and warm ones and can be used for all skin types.  You can find matte shades and pearlescent ones. Tip: you can use the black eye shadow as an eyeliner, if you have a pointy brush. 
Sleek Au Naturel

The One, Oriflame eye liner stylo

Nowadays the eyeliner is a must have, mainly because it can complete a look in a stunning way, but also because it looks amazing on its own. When it comes to choosing an eyeliner, you have plenty possibilities and price ranges. The One eyeliner by Oriflame is practically a bargain. Despite the low cost it has great potential, I use it on a daily basis. It comes in four different shades and it's super easy to apply. In fact it is a good choice if you don't have experience with the cat eye look. It's so easy to put on, you can actually achieve a great liquid line. 

CC cream from Elmiplant

Almost every make up brand has a BB or a CC cream nowadays, basically because it is way better than a foundation in so many aspects. I only apply foundation when I want to achieve really sophisticated looks. For my basic makeovers I always turn to a good BB or CC cream, mainly because they are super easy to apply and they have such a light consistency. There are plenty of BB/CC cream options and even though we all dream of Dior or Chanel, we need to find a good one in our budget. It is a hard mission but not an impossible one. When you choose a BB/CC cream make sure you don't buy something that will damage you skin. I strongly recommend the Elmiplant CC cream. This one is really easy to apply, has a great, soft texture and a pleasant scent and it doesn't give your skin a dry sensation. It doesn't provide a powerful coverage but combined with poweder and some concealer you can achieve a beautiful look.
CC Elmiplant

I hope you find this useful! Tell me about your favorite make up products, share some of your affordable tips!

No comments:

Post a Comment